Nu Skool Breaks on
Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Scena Breaks w Polsce
Autor Wiadomość
B.C 
Mod

Wysłany: 2007-01-03, 23:03   Scena Breaks w Polsce

Scena Break Beat'owa w Polsce sie rozwija czy moze konczy, jakie jest wasze zdanie ?
Ja osobiscie zauwazylem ze w duzych miastach jest kapota ale za to w mniejszych jest bardziej doceniana

Matthew 
Blady...

Wysłany: 2007-02-07, 15:03   

W moim mieście panuje "wiejskie"podejście,jeśli chodzi o muzykę.Nikt tam nie wie,co to są breaki.Wszyscy wolą"techniawkę". :/ :/ .

kruszczyk 
Nabiera Koloru..

Wysłany: 2007-02-07, 21:06   

smutna prawda, ale jak pomysle ze mialoby na jakies fajnej break imprezie byc pelno napigulonych techniawkowiczów z futrzanej koszuli i bialych spodniach to robie sie niechetny :D

Matthew 
Blady...

Wysłany: 2007-02-08, 22:16   

Wielu ludzi w Pieńsku(w tym moi koledzy)nie toleruje breaków,pierniczą bzdety typu"c-bool jest najlepszy,wszyscy tego słuchają".Jak załączę breakbeat ,to odrazu gadają że to nie muzyka,tylko za przeproszeniem "klepanie w blache",śmieją się z tej muzyki :( :zly: i do tego gadają ,żebym puknął się w głowę i nie słuchał tego.Mnie ta rzecz bardzo wkurza,i to,że tam tylko ja jako jedyny 14-latek słucham breaków.Tak to się przedstawia w moim mieście.CZYLI POPROSTU JEDNA WIELKA WIOCHA. :kwasny: :kwasny: :kwasny: :kwasny:

stylistarek
Bezbarwny...

Wysłany: 2007-02-13, 10:06   

dobre breaki są w Łodzi

[ Dodano: 2007-02-13, 10:08 ]
czasem chodze:-) extra atmo. i w ogole.polecam

dezet 
Pieknie rosnie...

Wysłany: 2007-02-13, 10:35   Re: Scena Breaks w Polsce

B.C napisał/a
Scena Break Beat'owa w Polsce sie rozwija czy moze konczy, jakie jest wasze zdanie ?
Ja osobiscie zauwazylem ze w duzych miastach jest kapota ale za to w mniejszych jest bardziej doceniana

to chyba oczywiste ziomus , w duzych miastach nie docenia sie tego co jest , a w malych gdzi emaja deficyt imprez , ludzie bardziej to doceniaja , i lepiej sie bawia , choc nie zawesze...

saper 
Blady...

Wysłany: 2007-02-15, 09:19   

Trzeba przyznać że w Polsce kiepsko się dzieje obecnie mieszkam w Wawie i zero imprez w zeszłym roku miał być Freeland i Meat Katie ale odwołali :zly: teraz rządzi minimal i elektro chyba breaki są trochę za ciężką muzyką dla niewyrobionego polskiego słuchacza.

fiftififti 
Bezbarwny...

Wysłany: 2007-04-04, 22:46   

...z breakami jest lipa w polsce straszna...mysle ze moze to wynikac z tego ze ludzie czesto nawet nie wiedza co to sa breaki i jak to sie je nawet jesli tancza do tej muzyki...wiadomo ze teraz na topie jest electro bez dwoch zdan (przynajmniej na slasku)...zreszta wystarczy zobaczyc ile jest strikte brejkowych imprez w skali kraju na miesiac...smiem nawet twierdzic ze w porownaniu z innymi krajami polska scena prawie nie istnieje (tylko mnie za heretyka nie bierzcie)...

Faz 
Pieknie rosnie...

Wysłany: 2007-04-06, 10:23   

sceny nie ma - są pojedyncze osobniki ktore coś dzialaja imo

[ Dodano: 2007-04-06, 11:43 ]
EDIT -

sory jest, mozna ją nazwać parafialna albo zasciankowa :)

Record label afilliations:
BOMBTRAXX | VIM | BORN IDLE | CONTRABASS

www.myspace.com/adam_faz
www.myspace.com/nbepromotions

fiftififti 
Bezbarwny...

Wysłany: 2007-04-06, 19:01   

...dobrze powiedziane...

BeatFreaK 
Admin

Wysłany: 2007-04-06, 21:53   

a zarazem smutne :niepewny:

clvegaz
Pieknie rosnie...

Wysłany: 2007-04-08, 11:30   

a ja powiem to co mowilem juz wiele razy przy innych okazjach. spojrzcie na naszych czeskich sasiadow maly kraj mniej ludzi a sa 100 lat przed nami. odpowiedz na pytanie dlaczego tak jest bardzo prosta - czesi potrafia trzymac sie razem i razem dzialac a u nas niestety jest tak ze zamiast trzymac sie razem to sa grupy ktore ze soba konkuruja i walcza. niestety to jest nasza polska mentalnosc ze jak juz ktos sie dorwie do koryta to chce sie jak najwiecej nachapac poki jest okazja (ci o ktorych mowa wiedza ze o nich chodzi ;) ) nie zwracajac uwagi na innych. to sie nigdy nie zmieni u nas nigdy nie bedzie zajebistej sceny zajebistych imprez z zajebistymi djami bo zamiast trzymac sie razem rzucamy sobie na wzajem klody pod nogi. juz nie wspomne ze nasze krajowe gwiazdy sa poprostu smieszne. na zachodzie zeby zostac liczacym sie djem trzeba wydac plyte a u nas paru burakow kupilo sobie kilka vinyli zagrali pare imprez i juz sa wielkimi gwiazdami :rotfl: smiech na sali :hyhy:

Faz 
Pieknie rosnie...

Wysłany: 2007-04-08, 13:20   

Cytat
a zarazem smutne

sad but true, wybaczcie szczerośc i sarkazm ale nie wydaje mi się zebyśmy byli tu po to by mydlić sobie oczy bądz klepać się po pupach ....

Ja uwazam ze oprocz tego co vegaz napisal brak autorytetow powoduje brak szacunku .
Z drugiej strony nasz naród jest dosyć specyficzny ..ale tu nie czas i miejsce na socjologiczne wywody ....

Wydaje mi się że trzeba patrzeć na to z dystansem, nie ma co przesadzać i marudzić .Trzeba robić swoje .A w kwiestjach o których Vegaz napisał zacząć zmieniać świat........ od siebe, czyż nie? :)

wesołego alleluja i mokrego dyngusa dla wszystkich , pzdr
a

[ Dodano: 2007-04-08, 18:44 ]

saper 
Blady...

Wysłany: 2007-04-10, 08:44   

myślę jednak że mamy dwie strony medalu z jednej strony ta o której piszecie a z drugiej publiczność dla której breaki są niestrawne bo ma o nich zazwyczaj mgliste pojęcie i kojarzy je z d'n'b zobaczcie chociażby na line up creamfields w tym roku (i w zeszłym)

fiftififti 
Bezbarwny...

Wysłany: 2007-04-11, 02:03   

...zgadzam sie z poprzednikami...rzeczywiscie brakuje porozumienia pomiedzy djami i panuje miedzy nimi konkurencja ktora zamiast podnosic poziom i mobilizowac do samorozwoju prowadzi jedynie do chorego wykorzystywania siebie nawzajem...ale coz zrobic...wkurzajace jest tez to ze starzy wyjadacze nie daja szans mlodszym zajawkowiczom ktorzy czesto maja wiecej do zaprezentowania poniewaz maja zapal i nie patrza tylko na hajs (to tez a'propos autorytetow)...wkurzajaca jest tez opcja oceniania djow po ich setach (moim zdaniem KAZDY moze sobie wyczesac super klej na kompie a na imprezie potem brzmi lipnie) oraz patrzenia czy przynalezy do jakiejs znanej ekipy djskiej (choc czasami wkrecani sa do nich "znajomi" ktorzy niewiele potrafia) i miliard innych spraw...
...mysle ze faz ma racje...jako polacy mamy tendencje do marudzenia i smutania (chyba jako jedyny narod witamy sie w sposob: - czesc co u ciebie? - aaa...szkoda gadac...) i czesto popadamy w taki marazm zamiast robic cos by bylo lepiej...
...zycze wszystkim duzej zajawy i radosci plynacej z grania...

saper 
Blady...

Wysłany: 2007-04-11, 07:52   

i słuchania

Dr. Phil Good
Bezbarwny...

Wysłany: 2011-08-23, 19:51   

w Sztumie jak ja nie zagram brejków to ich w ogóle nie ma. Pewnie w Malborku też nikogo nie ma co to gra.

Odpowiedz do tematu